Според френското издание "Mediapart" Монако многократно е нарушавал правилата за трансферите, които са приети от Френската футболна федерация. Нарушенията се отнасят за комисионни, плащани от клуба на агенти.

Съгласно действащите правила агентът не може да получи повече от 10% от стойността на трансфера. Така през 2014 г. адвокатът на Монако Даниел Бик, твърди че е предупредил вицепрезидента на клуба Вадим Василеев, че таксите за няколко трансфера надвишават 10% и ще бъде по-трудно да се скрият тези факти в бъдеще. Въпреки това, според публикацията, тази практика не е престанала.

По този начин агент Жан-Марк Гойран, който е близо до принца на Монако (сега княз) на Алберт, получил комисиона от 480 000 евро за трансфера на защитник Николас Исим-Мирен и още 150 000 като бонус за трансфер.

Официално, този бонус бе прехвърлен на друг трансфер, който позволи да се заобиколи официално правилото. Друг агент Филип Ламболи е получил 400 хиляди евро "за съставяне на списък с 20 играчи" (потенциални новодошли).

В действителност това беше таксата за трансфер на Антони Марсиал. Подобни факти са настъпили и при други сделки./БТА