Старши треньорът на френския национален отбор, Дидие Дешан, даде своята оценка за представянето на нападателя Оливие Жиру по време на Европейското първенство в Германия. Дешан изрази своето уважение и подкрепа към ветерана, въпреки трудностите, които той е преживял.

„Оливие е разочарован, както всички играчи. Той премина през няколко трудни периода и в крайна сметка стана голмайстор на националния отбор. Той е пример за дълголетие, сериозност и професионализъм. Въпреки факта, че имаше по-малко игрово време на UEFA EURO 2024, той беше пълноправен член на отбора. Оливие беше един от лидерите, дори когато не бе на терена,“ заяви Дешан пред RMC Sport.

На UEFA EURO 2024 Жиру участва в четири мача, без да успее да отбележи гол. Полуфиналната среща с Испания, завършила с поражение 1:2, беше последният му мач за националния отбор.

Жиру завършва своята международна кариера като голмайстор номер едно в историята на Франция с 57 гола, изпреварвайки звезди като Килиан Мбапе и Тиери Анри. Неговото наследство ще остане пример за младите футболисти, вдъхновявайки ги със своята отдаденост и постижения.