Испания направи пълен обрат срещу Франция и победи с 2:1 като по този тачин стана първия финалист на UEFA EURO 2024. "Ла Фурия" изоставаше с 0:1 още в 9-ата минута след гол на централния нападател на „петлите“ Рандал Коло Муани с глава, но стигна до успеха още през първата част след точни удари на Ламин Ямал и автогол на Жул Кунде. Противник на испанците в битката за трофея ще бъде победителя от двойката Нидерлания - Англия.

Това на практика се явява и последният мач на селекционера на "петлите" - Дидие Дешан. Със сигурност, френската футболна федерация ще поеме по нов курс след лошото представяне на французите по време на континенталния шампионат. Франция стигна до 1/2-финалите без отбелязан гол с игра, като първият такъв дойде именно чрез Коло Муани, но в крайна сметка Испания надделя с желание и повече хъс.

БГНЕС
51 снимки

Сега пред французите предстои дилемата кой ще наследи Дешан. Със сигурност това наследство ще е тежко, след като селекционерът по време на периода си във Франция спечели световната титла, игра финал на Европейско първенство и изгради отличен отбор. Мнозина твърдят, че Зинедин Зидан е неговият наследник, но предстои да се разбере във Франция кой ще поеме отбора.

Зизу, който на три пъти стигна до триумф в Шампионска лига, отхвърли предложения от Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен и сякаш по всичко личи, че именно той ще води Франция на Мондиал 2026.