Тимът на Олимпик Марсилия надигра Страсбург с 2:0 и така прекъсна серията си от четири поредни мача без успех във френската Лига 1. Головете за успеха отбелязаха Бубакар Камара в 3-тата и Кевин Строотман, от дузпа, в добавеното време на срещата.

Още в третата минута марсилци откриха резултата. След центриране от пряк свободен удар защитата на Страсбург не можа да изчисти топката и тя стигна до Кевин Строотман, който подаде на Бубакар Камара. Младият французин стреля и след лек рикошет в играч на гостите, топката попадна в мрежата на Матц Селс.  

В добавеното време на срещата Мохамед Симакан препъна в наказателното поле Дарио Бенедето и съдията Жером Бризар отсъди дузпа. Зад топката застана Кевин Строотман, който не сбърка и оформи крайния резултата – 2:0.

Марсилци имаха и други положения за гол, но и това им беше достатъчно да се поздравят с трите точки.

С тази победа Марсилия се изкачва до четвъртата позиция с актив от 16 точки, докато Страсбург остават последни с 9 точки. В следващия кръг хората на Андре Вила-Бояш гостуват на „Парк де Пренс“ на ПСЖ в голямото дерби на френския футбол. Страсбург пък приемат у дома Ница.