Не е луд този, който яде баницата, а онзи, който му я дава. Препоръчваме тази българска поговорка на ФИФА, УЕФА и всички отговорни фактори в световния футбол. Поредният, изкушил се да откъсне голямо парче от баницата, бе Тиери Анри. Още една футболна легенда след Диего Марадона и Лео Меси не се посвени да протегне ръка и...да се нахрани.

Изкушението е голямо. Гол, победа, класиране. А страховете се свеждат само до евентуалното показване на жълт картон при констатиране на лъжата от съдиите.

Но не е луд Анри...Трябва да се търси отговорност от Сеп Блатер, Мишел Платини и всички онези, от които зависи сервирането на тепсия на баницата. Защото не от вчера са гласовете за въвеждането на видеозаписа като доказателство в спорни ситуации, но световните футболни босове се правят на ударени. Може би защото искат изкуствено да създават интриги с подобни скандални реферски отсъждания.

Какво пречи поне на големите форуми за начало да бъде въведена техниката в помощ на горките съдии. Без значение от бройката им на терена е явно, че на моменти те не могат да се справят със ситуациите. И какво следва от техните погрешни решения? Изнервяне до максимум на треньори, играчи, публика, дори правителства и цели държави. Опорочаване на изхода от мачове и състезания. Узаконяване чрез мълчание на лъжата като начин за постигане на успех във футбола.

Тогава за какъв феърплей пледират от ФИФА и УЕФА?! Нищо повече от PR-акция без покритие.