Нападателят на Италия Антонио Касано показа, че не пази топли спомени от престоя си в Испания, когато се състезаваше за Реал Мадрид. Футболистът заяви, че тогава редовно е бил наричан „дебеланко“ и не е бил оценен по достойнство.

„Ще бъде великолепно, ако победим испанците тази вечер“, каза Касано. „Не е заради това, че периода ми в Реал не беше от най-успешните. Наричаха ме „дебеланко“ и не ме оценяваха. Готов съм да сложа нещата в ред още тази вечер“.

Както е известно, Касано се състезава за Кралския клуб в периода от 2006 до 2007 година.

„Чух, че испанците смятат, че сме щастливи от това, че сме достигнали до финала. Те смятали, че с това сме постигнали целите си. Те определено са в грешка“, каза още Касано.

„Италия няма да се даде на никого. Загуба сега, би означавало голямо разочарование за нас. Ще дадем всичко от себе си, за да изиграем най-добрия си финал“, продължи играчът на „Скуадра Адзура“.

Що се касае до друга основна фигура в селекцията на Италия Марио Балотели и до това дали защитата на Испания ще може да се справи с него, Касано обяви: „Медиите винаги се вълнуват от него заради редкия му талант. Не знам как ще го опазят, питайте германците“