Часове преди финала на Евро 2012 между Испания и Италия, статистиката сочи, че последната победа на „Ла Фурия“ над „Скуадра Адзура“ е преди 92 години. Това се случва през далечната 1920, на Олимпийските игри в Антверпен. Тогава испанската селекция успява да се наложи над италианците с 2:0, като и двете попадения са творение на Феликс Сесумага.

Двубоят е част от олимпийския турнир, а „Ла Роха“, която тогава е ръководена от Пако Бру, успява да се наложи над Италия благодарение на великолепния Замора и прецизността на Феликс Сесумага в атака. Испанците успяват да победят, въпреки че завършват мача с 9 човека. Пагаса се контузва в 35-ата минута, а Замора е изгонен в 79-ата минута, тъй като удря противников играч след едно по-грубо съприкосновение между двамата.

Тази паметна победа позволява на Испания да прибави във витрината на своите трофеи и олимпийското сребро. 92 години по-късно, Испания има зад гърба си две европейски и една световна титла. Сега момчетата на Висенте Дел Боске са изправени пред поредното предизвикателство, а именно да запишат победа над Италия в официална среща. В момента балансът е следният: 5 загуби и 5 равни.