Полузащитникът на Италия Клаудио Маркизио демонстрира самоувереност непосредствено преди очаквания финал на Евро 2012 между „Скуадра Адзура“ и Испания. Футболистът на Чезаре Прандели бе категоричен, че италианците знаят как да победят „Ла Фурия“.

„Испания е много силен отбор. Срещнахме се с тях в груповата фаза. Знаем как да им се противопоставим, знаем как да ги победим. Няма да ви кажа, ще видите на терена“, уверено обяви Маркизио.

„Всички очакват от нас едно много добро представяне. Много ни критикуваха особено в началото на шампионата, но ние успяхме да запазим баланса в нашия отбор, знаехме, че не всичко е наред, но си вярвахме. Благодарение на това успяхме да излезем от групите и да стигнем до финала“, продължи футболистът.

„Доверието към нас се увеличаваше с всеки изминал ден. Много страдахме по време на мачовете в групите, но след като успяхме да излезем от тях, вече се освободихме от напрежението. Срещу Англия победихме с дузпи, но ние доминирахме през цялото време, после елиминирахме Германия с категорична игра“, обясни Маркизио.

За финал играчът се заяви, че нито той, нито някой от съотборниците му е вярвал, че може да има уговорка между Испания и Хърватия и по този начин Италия да остане извън шампионата на Стария континент.