Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт предупреди своите играчи да не се поддават на провокации от страна на феновете на Черна гора. „Трите лъва” излизат тази вечер от 21.45 часа във втория си мач от квалификациите за Евро 2020, след като в откриването на кампанията записаха 5:0 над Чехия.

Медиите на Острова припомнят, че Уейн Рууни получи червен картон в Подгорица през 2011 година, а две години по-късно ракети полетяха към Джо Харт, докато Стивън Джерард и Ашли Коул бяха нападнати вербално от привържениците.

„Тук наистина има голяма страст при местните фенове, което определя начина на игра. Ще бъде добър опит за по-младите футболисти да преминат през това”, сподели Гарет Саутгейт.

Селекционерът се надява играчите му да спазват дисциплина, дори и да бъдат провокирани.

В Черна гора: Търсим слабостите на Англия, но те нямат

„Нашият провал често е заради неспазване на дисциплината в мачовете. Това се очаква от феновете сега и ние трябва да реагираме по правилния начин – да останем спокойни във важните моменти”, добави Саутгейт.

„Много пъти се е случвало да останем с 10 души, което рефлектира върху резултата. Трябва да сме сигурни, че няма да им дадем подобна възможност”, коментира още селекционерът.

Руският вратар Игор Акинфеев беше ударен от сигнална ракета, хвърлена от трибуните, по време на квалификациите за Евро 2016 в Черна гора. Мачът беше прекратен, а Русия получи трите точки.

Саутгейт се вдъхновява от сър Алекс Фъргюсън

„Нямаме доказателства, че ще има расизъм, но ще бъдем свидетели на емоции по терена. Разговаряхме с играчите, че няма да търсим сметка за подобни неща. Отговорността е на съдията да се справи в подобни моменти, каквото и да бъде хвърлено на терена”, каза още 48-годишният Саутгейт.