Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт изрази задоволство от конкуренцията в състава преди европейската квалификация срещу България утре.

"Страхотно е, че имам толкова голям избор от футболисти. Като треньор, този "проблем" е много приятен", каза Саутгейт на пресконференцията преди мача, като допълни, че изключва опция за подценяване на България.

"Като погледнете световната ранглиста, още не сме на върха. Способни сме да победим всеки отбор в света, но и всеки може да победи нас. Трябва да покажем постоянство, да бъдем "под пара" на тренировките и да показваме най-доброто по време на мачовете", коментира Саутгейт.

Англия може да направи голяма крачка към класиране за Евро 2020 при две победи в предстоящите мачове срещу България утре и срещу Косово във вторник.

"Ще преследваме класиране за европейското колкото се може по-рано. През последните години изградихме отбор със стил, който феновете харесват", каза още Саутгейт.

Селекционерът разкри, че полузащитникът на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард е под въпрос за мача утре заради лек здравословен проблем. Лингард пропусна днешната тренировка като превантивна мярка и вероятно няма да се рискува с включването му.

Ако Лингард не играе в събота, това може да отвори пътя за дебют на младата надежда на Челси Мейсън Маунт.