Кадровите проблеми пред селекционера на Германия Йоахим Льов продължават да се задълбочават, след като стана ясно, че няма да може да разчита на трима основни играчи за предстоящата контрола с Аржентина в сряда в Дортмунд.

Тимо Вернер е с вирусно заболяване, докато Илкай Гюндоган и Йонатан Та са с контузии. Марко Ройс също е под въпрос за срещата заради травма, но надеждата в лекарския щаб на Бундестима е и четиримата да бъдат готови за квалификационния мач с Естония в неделя в Талин.

Льов трябваше да се лиши от услугите на седем основни играчи още преди да обяви групата си за двата мача, а през уикенда стана ясно, че няма да може да разчита и на Тони Кроос, Йонас Хектор и Матиас Гинтер, които получиха травми в последните срещи на клубните си отбори. Това доведе до изпращането на спешни повиквателни на Суат Сердар от Шалке, Надим Амири от Байер, Себастиан Руди от Хофенхайм и Робин Кох от Фрайбург.

"С толкова много контузии ситуацията няма как да е приятна, защото затруднява работата ни и прави класирането ни за европейското първенство доста по-трудно", каза Льов преди контролата с Аржентина.

По всяка вероятност дебют като титуляри срещу "гаучосите" ще направят защитникът Никлас Щарк от Херта и нападателят Лукас Валдшмид от Фрайбург.

В класирането, в своята група С Германия е на първото място с актив от 12 точки, колкото има и втория в подреждането тим на Северна Ирландия.