Световният шампион Франция постигна втора поредна победа в квалификационна група H за Евро 2020. Тимът на Дидие Дешан нямаше никакви проблеми при домакинството си на Исландия и записа нова победа с четири реализирани гола.

„Петлите” се наложиха с 4:0, а головете за домакините вкараха Самуел Умтити, Оливие Жиру, Килиан Мбапе и Антоан Гризман.

Попадението на Жиру бе негово 35-то с националната фланелка, което го изкачи на трето място във вечната голмайсторска листа на французите. Пред него останаха само легенди като Тиери Анри и Мишел Платини.

Резултатът в Париж днес бе открит само след 12 минути игра, когато Умтити бе точен. Той се възползва по най-добрия начин от пас на Мбапе отляво, за да се разпише с глава.

Оливие Жиру покачи на 2:0 след подаване на Бенжамин Павар в68-ата минута. Десет по-късно Гризман асистира на Мбапе, за да направи той резултата класически, а самият нападател на Атлетико Мадрид оформи крайния резултат с точен изстрел шест минути преди края.

Така Франция окупира първото място в Група H благодарение на по-добрата си голова разлика от тази на Турция. И двата тима имат по шест точки, но „петлите” са отбелязали гол повече.

В същото време днес Турция разби Молдова с 4:0, а Албания се справи като гост на Андора, записвайки успех с 3:0.