УЕФА глоби Футболната асоциация на Сърбия с 14,500 евро заради две нарушения на правилата по време на поражението им с 1-0 срещу Англия в мача от UEFA EURO 2024 в неделя. Сърбия загуби с 1-0 от "Трите лъва" в откриващия мач от Група C, благодарение на гол с глава на Джуд Белингам през първото полувреме. - споделят от  "Мирър".

В рамките на ден УЕФА стартира дисциплинарни процедури след хвърляне на предмети от феновете и разпространение на провокативни послания, неподходящи за спортно събитие. В понеделник, УЕФА обяви: "Дисциплинарни процедури бяха започнати съгласно член 55 от Дисциплинарния правилник на УЕФА след мача от груповата фаза на Европейското първенство между Сърбия и Англия, игран на 16 юни 2024 г. в Гелзенкирхен, Германия.

По-рано днес сръбският футболен съюз заплаши, че ще прекрати участието си на UEFA EURO 2024, ако Албания и Хърватия не бъдат наказани.

Повод за ултиматума е поведението на феновете на двата отбора по време на вчерашната среща от група „В“, в който Албания стигна до равенството 2:2 с гол в добавеното време.