Селекционерът на Сърбия Драган Стойкович потвърди, че ще направи две промени в своя отбор за мача от група C на UEFA EURO 2024 със Словения в четвъртък в Мюнхен.

Сръбските футболисти допуснаха поражение с 0:1 от Англия на старта на шампионата, докато Словения записа равенство 1:1 с Дания.

"Ще има две промени. Словения играе система 4-4-2. Те имат двама футболисти, които правят разликата в предни позиции. Трябва да играем умно, за да се справим утре", каза Стойкович на пресконференция.

"Те са много организиран отбор, много здрав отбор. Трябва да мислим за тези елементи. Словения може да създаде проблеми на всеки противник. Искаме да спечелим срещу тях, имаме нужда от точки, но в този мач няма фаворит. Трябва да покажем какво можем на терена", добави той.

Стойкович каза още, че Сърбия няма да повтори грешките от представянето си срещу Англия и опроверга публикациите в медиите, че има проблем с Душан Тадич. Той заяви, че играчът му се е извинил, след като го е критикувал публично, че го е оставил извън титулярния състав в първия двубой.

Guilliver/GettyImages
60 снимки

"Каквото каза той, вече го каза. После се извини. Продължаваме напред. Сега най-важното е да играем добре срещу Словения", разкри треньорът и добави, че планира да върне Тадич в титулярния състав срещу Словения.

"Срещу Англия започнахме да играем с твърде много уважение. През второто полувреме подобрихме представянето си. Ще направим всичко възможно, за да спечелим Словения. Няма да влезем в този мач, мислейки за друг резултат", каза Стойкович.

Приблизително 30 хиляди сръбски привърженици се очаква да пътуват до Мюнхен за двубоя, което ще даде допълнителна мотивация за играчите.

Нападателят Александър Митрович имаше няколко добри шанса срещу Англия и иска да се разпише срещу Словения. Той си спомни за срещата 3:3 от Евро 2000 между Словения и бивша Югославия, която тогава включваше Сърбия и Черна гора.

"Това беше наистина запомнящ се мач. Надявам се, че децата ще запомнят този двубой утре по начина, по който ние си спомняхме онзи от нашето детство", каза нападателят, който има добри спомени срещу словенците, след като се разписа два пъти срещу тях в Лигата на нациите. / БТА