Селекционерът на Италия - Лучано Спалети се нахвърли върху критиците, след като отборът му направи равенство 1:1 с Хърватия и се класира за осминафиналите. 
 
"Всички се опитват да ни изхвърлят от турнира. Ако се страхувах, щях да върша друга работа. Не искам да се притеснявам повече, отколкото трябва, или да се натоварвам с допълнително напрежение, което хората стоварват върху раменете ми. Има ядове от всички страни", заяви той.
 
Спалети  разкритикува и играчите, които потенциално пускат информация в медиите, като преди мача излезе новината, че Италия ще се подреди във формация 3-5-2.
 
"Това е слабост на тези, които си позволяват да изнасят информация. Ако има хора, които изнасят неща, това вреди на националния отбор", категоричен беше специалистът.
 
Според него тимът на Италия е заслужавал да продължи напред, въпреки някои слабости в играта.
 
"Заслужавахме да продължим тази вечер от гледна точка на това, което показахме на терена. От психологическа гледна точка когато знаеш, че и равенството е достатъчно, това те кара да играе по-предпазливо. Със сигурност бяхме малко меки на моменти тази вечер, невинаги играехме най-добрия си футбол", каза 65-годишният треньор.