Селекционерът на Хърватия - Златко Далич заяви, че осемте минути добавено време на мача с Италия са били "глупост. Скуадрата изравни буквално в последната секунда на даденото продължение и наставникът на "ватрените" не скри разочарованието си. Хърватия изпусна победата и в предишния мач с Албания, когато съперникът вкара за 2:2 също в добавеното време. За отбора на Златко Далич това на практика е краят: суперкомпютърът Opta оценява шансовете на отбора за класиране на осминафиналите на 2,65%. Хърватия завърши на трето място с две точки и ще чака развитието на останалите групи. Засега Унгария от Група А е пред "ватрените", тъй като има 3 пункта. Според Златко Далич за пореден път е било проявено неуважение към неговия тим.
 
„Разбира се, че съдията повлия на резултата. Не знам откъде взе тези осем добавени минути. Вече пет години говоря за поведението на УЕФА и ФИФА, но никой не ме слуша и изглеждам смешен. Всички ние сме незначителни в сравнение с тях и всичко, което казвам, са думи, хвърлени на вятъра.
 
Не може да има осем минути добавено време. Колко фала и прекъсвания на играта са необходими, за да се натрупа толкова време?
 
Но и сега всичко беше в наши ръце, както и срещу Албания. Това явно не е нашият турнир. Пропуснахме две дузпи и допуснахме два гола в добавеното време.
 
Съжалявам и ме боли, че никой не ни уважава. Имахме мачове в ранния следобед. Италия, Франция, Германия играха ли по това време? Благодаря на играчите и феновете. Сто хиляди хървати дойдоха в Германия и ни подкрепяха. 
 
А за това, че не успяхме да продължим към елиминациите, ще търся причините в нас самите. Наистина боли. Все още боли и ще боли през следващите дни и месеци", добави Далич, който изведе Хърватия до финала на Световното първенство по футбол през 2018 г. и до финала на Лигата на нациите през миналата година.