Започва големият футболен празник в Европа. Спортните журналисти на DIEMA SPORT Павлета Рашкова и Мирослав Арабаджев вече са в Мюнхен и часове преди началото на UEFA EURO 2024 успяха да усетят емоцията от шоуто.

Истинско нашествие от шотландски фенове има в града. Над 200 хиляди привърженици на този тим са готови да съпреживеят първия мач на откриването срещу Германия. Двубоят е тази вечер от 22:00 часа. Студиото по DIEMA SPORT 3 започва от 20:00 часа, а в 21:00 часа се влива в NOVA.

Миро Арабаджиев и Павлета Рашкова все още нямат пълни 24 часа в Германия, но вече са получили целувки, прегръдки, подаръци и… бира от феновете на Шотландия. И това ако не е късмет?

@gong_bg Футболното шоу за нашите екипи вече започна, Павлета Рашкова се включва заедно с шотлански фенове в Мюнхен на #Euro2024 #uefaeuro2024 #евро2024 #рашкова #diemasport #gong ♬ original sound - Gong

Водещите разказаха история, за един татко, който решил да спести училището на своя син по време на шампионата, но в същото време момчето ще има „образователно училище в Германия“. Пътуване, което ще мине през три града, за да се образова. След края на пътешествието обаче, семейството от Шотландия ще подготви подробен доклад за това какво е научил малкият от престоя си на UEFA EURO 2024.

В Gong.bg ще можете да гледате на живо с картина всички 51 мача от шампионата.

Очаквайте при нас и отразяване на шествието на шотландските гайди, ще бъде наистина емоционално.