Вече няколко дни се коментира жеста на Джуд Белингам след гола му във вратата на Словакия, с който „трите лъва“ изравниха за 1:1 в петата минута на добавеното време на осминафинала на UEFA EURO 2024. Англия се класира за четвъртфиналите след успех с 2:1 след продължения.

След попадението си Белингам направи жест, при който имитира сграбчване за слабините, а в този момент гледаше към резервната скамейка на Словакия. Това беше разтълкувано като обида към съперника. Английският национал се оправда, че това е шега към негови приятели, намиращи се на трибуните на стадиона в Гелзенкорхен. Въпреки това УЕФА започна разследване срещу играча заради неприлично поведение.

Днес обаче се появи видео доказателство, че Белинган не е обидил словаците, тъй като и преди е правил същия жест към хора, намиращи се сред зрителите.

Записът е от края на април и е от последното издание на Ел Класико. Тогава в добавеното време на мача англичанинът вкара победния гол за успеха на „белия балет“, а след това също се обръща към трибуните и имитира сграбчване за слабините.