Капитанът на националния тим на Хърватия Лука Модрич заяви, че ще продължи да играе въпреки вероятното отпадане на страната му от UEFA EURO 2024.

"Бих искал да продължа да играя завинаги, но вероятно ще дойде момент, когато трябва да спра с футбола. Ще продължа да играя, но не знам още колко време", обясни 38-годишният полузащитник.

"Това беше много стресиращо. Продължихме да се борим до края, но за съжаление футболът беше безмилостен към нас тази вечер. Беше жесток преди всичко днес, но също и в предишния ни мач (равенство 2:2 с Албания), когато също допуснахме късен гол", добави Модрич.

"Но това е неразделна част от футбола. Често ти дава много усмивки, но в други случаи те прави много тъжен, както стана днес, когато загубихме по начина, по който го направихме. Трудно е, когато губиш така, да намериш думите, за да опишеш как се чувстваш. Разбира се, че трябва да се възстановим. Но това е положението. Както казах по-рано, може би е несправедливо, защото всички ние наистина се борихме за Хърватия от първия съдийски сигнал до последния. Но резултатът е такъв, какъвто е. Футболните богове не винаги ни се усмихват, но ние трябва да се гордеем с начина, по който представихме нашата страна тази вечер", завърши Лука Модрич.