Капитанът на Англия - Хари Кейн, застана пред медиите ден преди полуфиналния сблъсък с  Нидерландия на UEFA EURO 2024. Той заяви, че е възстановен за мача и очаква много труден двубой. 
 
"Мачът ще е тежък и трябва да сме готови за него. Мисля, че в такъв момент човек използва опита от миналото си. Разполагаме с много футболисти, които са минали през много важни срещи на клубно и международно ниво. 
 
Като централен нападател се стремя да предоставя възможно най-много пространства на включващите се напред Белингам и Фодън. Следя как се развива срещата и се старая да се възползвам от възможностите. В идния мач ще има случаи, в които ще трябва да съм на върха на нападението в наказателното поле, но ще има и такива, в които ще се връщам по-назад", обясни Кейн. 
 
Той е наясно с възможностите на съперника, който разчита много на Коди Гакпо и Мемфис Депай. 
 
"Двамата са напълно различни нападатели и допринасят по свой начин за играта на Нидерландия. Трябва да сме много внимателни, защото  са класни играчи. След като са стигнали до полуфинал, значи се справят отлично. Но ние ще се съсредоточим върху това, което умеем най-добре.
Матайс де Лихт ми е съотборник в Байерн и се познаваме отлично. Той е фантастичен човек и заедно сме водили много битки в тренировките. С Върджил ван Дайк сме имали доста сблъсъци през годините с променлив успех", коментира Кейн.
 
Капитанът на "Трите лъва" коментира и варианта с отпадане на продълженията. 
 
"Честно казано, не съм сигурен какво предпочитам. Имало е някои велики мачове с продължения, но пък е имало и случаи, в които и двата отбора са изтощени и само чакат дузпите. А и в крайна сметка не зависи от мен, така че каквото и да решат, ще се съобразим+, завърши Кейн.