Мениджърът на Англия - Гарет Саутгейт, говори на пресконференция преди утрешния полуфинал с Нидерландия от UEFA EURO 2024. Той подчерта сплотеността, която неговите футболисти демонстрираха по време на всички досегашни мачове и смята, че тя е ключът към достигането до тази фаза на турнира.
 
“Начинът, по който всичките 26 играчи се сближиха в тези няколко седмици, е страхотен. Може би това, че 21 от тях вече играха ги свърза още по-добре", добави Саутгейт.
 
Той коментира евентуалните промени, които би направил за сблъсъка с "лалетата" и конкретно дали Люк Шоу ще започне титуляр.
 
 
"Доволен съм от играта в предишните мачове, но това не означава, че няма да има промени. Винаги се опитваме да следим и свежестта в отбора, както и баланса. В хода на срещите пък решенията зависят и от резултата. 
 
Люк Шоу бе контузен през последните четири месеца и успя да се включи едва в последния мач, когато се представи добре. Трябва да решим дали той е готов да започне, но сме щастливи от завръщането му. От друга страна Киърън Трипиър ни носи баланс и е важен за нас. Щастлив съм да имам играчи като него в отбора", заяви Саутгейт. 
 
Според него големите очаквания към отбора малко са натежали.
"Една от силните ни страни през годините бе, че не показвахме страх, но сега сякаш очакванията малко натежаха. Все пак е добре, че въпреки това намерихме начин да спечелим. Смятам, че това се промени донякъде срещу Швейцария, когато изглеждахме малко по-освободени с топката в крака”, заяви той.
 
Саутгейт призна, че не очаква изненади от отбора на Нидерландия.
 
“Нидерландските отбори не са склонни да стоят отзад и да изчакват. Това не е нещо, което сме свикнали да виждаме от тях, но пък Роналд Куман е опитен треньор. Ние сме подготвени за всичко, това ще е много вълнуващ мач и с много добри футболисти на терена. Ние имаме нужда да направим още една стъпка, за да стигнем до последния мач, както и стъпка срещу един по-качествен отбор,” завърши селекционерът.