Отборите на Грузия и Чехия излизат във втория си мач от груповата фаза на UEFA EURO 2024 този следобед от 16:00 часа. Срещата можете да гледате на живо с картина по DIEMA, DIEMA SPORT 3 и Gong.bg.

Дебютантът в турнира Грузия, както и чехите, за които това е осмо участие, записаха загуби на старта, съответно от Турция с 1:3 и Португалия с 1:2. Именно това ще направи битката още по-вълнуваща, заради големия залог.

Въпреки че нито един от отборите не успя да вземе точка, представянето им показа, че няма лесно да се предадат и все още имат шансове да стигнат до елиминациите. Евентуална победа сега в Хамбург ще запази надеждата за една от нациите предвид трудните финални мачове, пред които всяко от тях ще се изправи.

Грузия показа много сила в атака в дебютния си двубой на подобен форум, а сега може да си върне увереността с един добър резултат. Поражението във вторник беше първото за Грузия от четири срещи (3 победи), така че мениджърът Вили Саньол не е за отписване. Тези три успеха обаче дойдоха срещу сравнително ниско класирани тимове. Предизвикателството този следобед е много по-сериозно.

Тимът на Чехия демонстрира бойкия си нрав, след като поведе срещу Португалия, но в отбора останаха разочаровани, след като позволиха да бъдат обърнати.

Това означава, че и двете страни трябва да спечелят поне точка, за да запазят надеждите си за 1/8-финалите. Поражение, за който и да е, почти сигурно би го изпратило обратно вкъщи.

Група F:

Турция 3 точки

Португалия 3 точки

Чехия 0 точки

Грузия 0 точки

Програма за събота:

Група F

16:00, Грузия – Чехия – на живо с картина DIEMA, DIEMA SPORT 3, Gong.bg

19:00, Турция – Португалия – на живо с картина Gong.bg

Група E

22:00, Белгия – Румъния – на живо с картина Gong.bg