Старши треньорът на Грузия Вили Саньол заяви след поражението от Турция с 1:3 в Дортмунд в първата среща за двата тима на Европейското първенство в Турция, че неговият тим може да бъде горд с представянето си.

"Никога не е приятно да загубиш, но мисля, че моят отбор може да се гордее с представянето си и това, че показа грузинския футбол в положителна светлина. Мисля, че имахме толкова шансове колкото и те", коментира френският специалист.

"Смятам, че трябва винаги да гледаме по-голямата картина. Това Европейско първенство идва на гърба на огромна работа в Грузия, както и това, че в последното десетилетие работихме с младите. Турнирът е награда за тази инвестиция", продължи Саньол на пресконференцията след мача, цитиран от официалния сайт на Европейската футболна централа - УЕФА.

Попитан какво липсва на тима му, Вили Саньол заяви: "Може би малко талант, малко опит - нещата, които ще спечелим само с участието си на подобни турнири. Колкото повече подобни мачове играем, толкова по-добри ще бъдем."

А колкото до атмосферата на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд, той каза: "Този стадион е фантастичен - направен е за футбол и емоции. Атмосферата днес като цяло беше страхотна - подходяща сцена за подобен двубой. Не знам дали мачът създаде атмосферата или атмосферата създаде мача." /БТА