Всичко ще се реши в последния кръг на група F на UEFA EURO 2024, където Турция и Чехия се борят за място в елиминационната фаза. Португалия, вече е класирана за осминафиналите, но ще има съществена роля за крайното класиране.

Турция е в добра позиция, стига да не загуби от Чехия. Победа или равенство ще им осигурят място сред 16-те най-добри отбора. Загуба, съчетана с победа на Грузия, елиминира турците.

Чехия има по-сложна задача. Те се нуждаят от победа над Турция и едновременно с това равенство или победа на Португалия срещу Грузия. При евентуална победа на Чехия и Грузия, второто и третото място ще се определят по голова разлика, реализирани голове, картони и класиране от европейските квалификации. Равенство е достатъчно за Чехия да завърши на трето място, стига Грузия да не спечели. Загуба елиминира чехите от борбата за осминафиналите.

Грузия има минимални шансове за класиране. Те трябва да победят Португалия, а Чехия да победи Турция. След това Грузия трябва да ги изпревари по гореспоменатите критерии за равенство. Загуба или равенство, съчетани с това Чехия да не загуби, елиминират Грузия.

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg