Пиянски купон е причина за оставката на вече бившия селекционер на Словакия Ян Козак.

Козак изведе Словакия за първи път в историята до участие на финали на Европейското първенство, но загубата от Чехия и липсата на професионализъм на голяма част от словашките футболисти принудила специалиста да подаде оставка.

След загубата от Чехия с 1:2 голяма част от футболистите на Словакия са излезли на дискотека, за да се почерпят.

Козак обвини защитника на Интер Милан Шкриняр, Станислав Лоботка, Владимир Вайс, Мартин Дубравка и още няколко футболисти в липса на професионализъм.

„Няколко футболисти са излизали навън след мача с Чехия. Това ме нарани адски много. Сякаш някой ми е зашлевил шамар. Исках от тези футболисти да си признаят. На следващия ден тренирахме в 10ч. сутринта и се срещнах с капитаните Мартин Шкъртел и Марек Хамшик. Те бяха наистина изненадани", започна разказа си Козак.

"Дубравка ми каза, че имал тежки дни в Нюкасъл. Вайс пък не успя да ми даде причина защо е излизал с тях. Лоботка ми каза, че календарът му в Селта Виго е доста напрегнат и иска почивка. Същото ми сподели и Шкриняр, което много ме разстрои. След всичко това реших да напусна ", каза още бившият наставник на Словакия.