Виктор Осимен коментира ситуацията в националния отбор на Нигерия преди мача с Либия. Двата отбора трябваше да се срещнат в квалификационния турнир за Купата на Африка във вторник (15 октомври). Мачът трябваше да се проведе в Бенгази, но самолетът на нигерийския отбор беше отклонен към летище Ал Абрак, което се намира на около два часа от мястото на мача. Там нигерийските национали изкараха 12 часа без храна и напитки и това накара ръководството да заяви, че бойкотира мача с Либия.
 
„Разочарован съм от несправедливото отношение, с което се сблъскаха моите „братя“ и треньори на либийското летище снощи. Такива действия противоречат на спортния дух. Подкрепям моя отбор и знам, че те ще останат силни въпреки тези пречки.
 
Призовавам CAF и други футболни организации да се намесят, тъй като моите съотборници все още са на летището в Либия. Това е неуместно и нехуманно.
 
Този опит на Либийската футболна асоциация вече не е просто забавяне, това е умишлена тактика за отслабване и унищожаване на морала на играчите и започва да прилича повече на ситуация със заложници. Безопасността на моите съотборници и целия персонал са от първостепенно значение в момента.
 
Нашият капитан каза, че няма да играем мача и аз напълно подкрепям това, освен ако играта не бъде преместена на неутрален терен. Моите „братя“ и треньори трябва да се върнат у дома живи и здрави, ние не сме престъпници или затворници.
 
Мога да си представя колко ужасно се чувстват сега, тъй като имах подобно преживяване, когато играех в отбора до 17 години. Отново призовавам CAF, нигерийското правителство и други съответни органи да действат бързо, за да гарантират безопасното им завръщане“, написа нападателят на Нигерия и Галатасарай в Инстаграм.