Тио Уолкът направи ново постижение в СВЕТОВНИТЕ РЕКОРДИ НА ГИНЕС за най-голяма височина на пускане на футболната топка и запазване на контрола върху нея 
Уолкът победи съотборниците си Кошчелни, Монреал и Коклен в предизвикателството Ultimate Cash Out Control на Betfair с успешен опит от 34 метра

Онлайн букмейкърът Betfair организира предизвикателството Ultimate Cash Out Control, в което участваха звездите на Арсенал от Премиър Лиг Тио Уолкът, Начо Монреал, Франсис Коклен и Лоран Косиелни в опит да подобрят рекорда на СВЕТОВНИТЕ РЕКОРДИ НА ГИНЕС  за Най-голяма височина на пускане на футболната топка и запазване на контрола върху нея.

32 метра, отговарящи на пет двуетажни къщи, бе височината за подобряване, рекорд, поставен от фрийстайлъра Джон Фарнуърт на 23-ти май 2016 г. За отбелязване на успешен опит играчите трябваше да контролират топката, като я държат над земята в продължение на пет докосвания. 

Тио Уолкът се отличи и стана първия човек, който официално би рекорда от 32 метра. Височината на пускане на топката бе поставена на 34 метра, при което Франсис Коклен бе близо, но Уалкот беше онзи, който успешно укроти кълбото, за да постави ново постижение в СВЕТОВНИТЕ РЕКОРДИ НА ГИНЕС.

Хари Филипс, говорителят на Betfair, каза: "Betfair е домът на Cash Out, който дава на клиентите върховен контрол над техните залози, ние искаме да предизвикаме играчите на "Арсенал" да изпитат колко точно е добър техния контрол. Какъв по-добър тест от поставянето на нов рекорд в СВЕТОВНИТЕ РЕКОРДИ НА ГИНЕС."

"Беше страхотно да видим играчите да се включат в предизвикателството и да покажат някои невероятни умения. Не бях сигурен дали е възможно, когато видях височината, но Тио го направи да изглежда лесно."

“Ако си представите Уолкът да пренесе своя успех през уикенда и да отбележи на сметката си 10-ти гол за сезона, в момента той е 6/1 да отбележи пръв срещу Уест хем в събота.”

Правин Пател, говорителят на СВЕТОВНИТЕ РЕКОРДИ НА ГИНЕС, каза "Беше страхотно да се наблюдават четирима върхови професионални футболисти, събрали се в освежителната слънчева утрин, за да се отзоват на предизвикателството." 

"Изглеждаше лесно на 25 метра, но когато топката бе освободена от 34 метра, беше предизвикателство, което изненада футболистите, особено когато топката кривна по своя път надолу. Поздравления, Тио, за подобряването на рекорда."

Вижте ексклузивните кадри, заснети в тренировъчния център Лондон Колни на "Арсенал" в канала Youtube на Betfair.

Betfair е официален партньор за залози на футболен клуб "Арсенал" (с изключение на Азия) 

за Betfair:
Betfair е един от най-големите международни онлайн доставчици на спортни залагания онлайн и е инициатор на борса за залагания от 2000 г. насам. С помощта на най-съвременна технология борсата на Betfair дава възможност на клиентите да залагат при курсове, търсени от самите тях или предлагани от други клиенти, а сега Betfair също ръководи допълващия Sportsbook за фиксирани курсове. В допълнение на спортните залагания Betfair предлага портфолио от иновативни продукти, включващи казино, борсови игри и покер.