Кристиано Роналдо направи официален дебют за новия си тим Ал Насър при победата с 1:0 над Ал Етифак в мач от 14-ия кръг на елита на Саудитска Арабия. Португалецът не успя да намери пътя към вратата, макар да отправи четири удара в срещата.

С успеха Ал Насър си върна първото място, което загуби за няколко часа след победата над Ал Хилал над Абха, в която главен съдия бе Георги Кабаков. Новият тим на Роналдо събра 33 точки в актива си, с една повече от Ал Хилал.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

Първият удар в мача бе дело именно на Кристиано Роналдо, който се пробва в седмата минута, но изстрелът му бе блокиран в ъглов удар.

В 31-ата минута Ал Насър излезе напред в резултата. След добре организирано постепенно нападение Абдулмажеед Ал-Сулайхеем центрира към Роналдо, който се размина с топката, тя кацна на главата на Андерсон Талиска, който я прати във вратата за 1:0.

Четири минути по-късно Роналдо стреля от пряк свободен удар, но прати топката над вратата.

Поредният опит на португалската мегазвезда да намери пътя към гола дойде в 54-ата минута, но още един негов изстрел не попадна във вратата на опонента.

Шест минути по-късно Талиска нанесе силен удар и бе близо до второто си попадение в срещата, но вратарят Пауло Виктор се намеси добре.