В понеделник вечер Черна гора отстъпи с 0:2 в домакинството си на Сърбия от квалификациите за Евро 2024 от нашата група „G“. Това беше първо поражение за тима, след като в първия кръг победиха България в Разград с 1:0.

Въпреки негативния резултат срещу съседите си от Сърбия, черногорците играха добре и можеха да вземат нещо повече от мача. Капитанът на домакините Стеван Йоветич, който бе един от най-активните на терена, остана разочарован от този развой на нещата, но все пак сподели, че остава оптимист за бъдещето на отбора си в квалификациите.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

 „Честно казано, мисля, че това е един от най-добрите ни мачове срещу национален отбор на високо ниво. Мисля, че бяхме много по-добри през първото полувреме, а аз имах най-добрия шанс през втората част. Мисля, че заслужавахме поне равенство. Искам да поздравя съотборниците си и да им кажа, че с тази игра със сигурност отиваме на Европейското. Искам да похваля и атмосферата, която феновете създадоха. Те винаги трябва да бъдат такива“, сподели Йоветич пред медиите след мача.

След две изиграни срещи Сърбия е лидер в група „G“ с пълен комплект от 6 точки, а Черна гора е на трето място с три точки. Толкова има и втория Унгария, който обаче има по-добра голова разлика е с мач по-малко. България пък е на последното пето място без нито една точки и без отбелязан гол.