Сърбия победи Черна гора с 2:0 на Градския стадион в Подгорица. Срещата беше от група „G" на квалификациите за Евро 2024. И двата гола за успеха на сърбите вкара Душан Влахович в края на мача. 

С успеха възпитаниците на Драган Стойкович събраха шест точки и са лидери в групата, докато черногорците са с три пункта. 

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Първата по-интересна ситуация беше пред вратата на гостите. Игор Вуячич отправи удар с глава след центриране от корнер, който мина над гредата. В 20-ата минута домакините направиха сериозен пропуск. Филип Младенович върна към Ваня Милинкович-Савич, който бе притеснен от Марко Вешович. Стражът на Сърбия след това си поведе дълго топката и я подари на Вукан Савичевич, но вратарят поправи грешката си и спаси. Сърбия отговори с опасен удар на Александър Митрович, който мина покрай вратата. 

В 53-ата минута коварен шут на Адам Марушич мина на сантриметри от страничната греда. В 69-ата минута Душан Влахович получи хубав пас в наказателното поле на Черна гора, след което стреля, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Милан Миятович. 

Сърбия поведе с 1:0 в 78-ата минута. Филип Младенович пусна много добър извеждащ пас към Душан Влахович, който се измъкна от защитата на Черна гора и вкара топката във вратата на Милан Миятович. 

В добавеното време на мача Влахович наказа груба грешка на защитата на черногорците и вкара за крайното 0:2.