Звездата на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо се качи на влакчето на емоциите в увеселителния парк на UEFA EURO 2024 в Германия. Капитанът на тима беше част от състава, който отстрани Словения след драматичен двубой с дузпи на 1/8-финалите.

Голямата звезда на иберийците поведе тима си като истински лидер. Но в течение на мача премина през редица перипетии и емоции. Съзли, отчаяние и на финала - огромно щастие.

Кристиано Роналдо можеше да реши мача в продълженията при 0:0, но пропиля дузпа, което го доведе до емоционална слабост на терена. Той избухна в сълзи в паузата между продълженията и изпълнението на серията от дузпи.

Целият отбор се опита да го успокои във важния момент. Изтривайки сълзите си Роналдо продължи да играе, мобилизирайки се до краен предел.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Именно той се нагърби със задачата отново да поведе португалците напред. Кристиано Роналдо реализира уверено първия наказателен удар.

След като се разписа в мрежата на Словения и този път успя да преодолее Ян Облак той демонстративно се извини на феновете. Жестът му беше повече от красноречив.

Gulliver/GettyImages
7 снимки

С трите поредни спасявания на вратаря Диого Коща Португалия триумфира с 3:0 над Словения и се класира за четвъртфиналите на шампионата.

В следващата фаза от елиминациите Роналдо и компания ще се изправят срещу Франция, който победи Белгия с 1:0 по-рано в понеделник вечерта.

Освен капитана на Португалия, Диого Коща, който в момента играе за Порто, несъмнено беше героят на мача, като спаси трите поредни дузпи на Йосип Иличич, Юре Балковец и Бенямин Вербич.  

Кристиано Роналдо обяви важна новина

Роналдо изпусна дузпата, но при серията от наказателни удари той беше първият, който се активизира и ни изведе до победата. Това беше отборен успех, от съблекалнята до терена. Роналдо е нашият капитан и той ни показва както на терена, така и извън него, че дори в най-трудните моменти, никога не трябва да се предаваме“, заяви селекционерът Роберто Мартинес след класирането за 1/4-финалите.