Примери за куриозни контузии в света на футбола има много. Но тази тук определено влиза на много челно място. Куриозната случка е от двубоя във втора дивизия на Швеция между Йостерс и Дегерфорс. Защитникът на гостите Матиас Йозгун бе контузен, докато влизаше в игра и в крайна сметка скоропостижно напусна терена без дори да докосне топката.

Левият краен защитник влезе в игра в 84-ата минута на мястото на нападателя Аксел Линдал. Целта беше той да подсили защитния вал на тима си, но нищо подобно не се случи. Причината бе, че при традиционния поздрав между двамата футболисти Линдал без да иска бръкна с ръка в окото на съотборника си.

Йозгун влезе на терена, но не виждаше нищо с окото си и няколко минути получаваше медицинска помощ. Той обаче така и не успя да продължи мача, а поради факта, че тимът му бе извършил всичките си смени, в крайна сметка доиграха двубоя с човек по-малко.

"Получих неговия пръст в дясното си око", обясни в последствие Йозгун. "Болеше много и се чувствах сякаш окото ми ще изскочи. Не виждах нищо повече."