Остават три дни до края на зимния трансферен прозорец, а до този момент големите трансфери липсват. Което прави този януари малко скучен. Топ отборите в Европа или нямат излишни пари или са напълно доволни от това, което са си напазарували през лятото. Има и трети вариант – просто се подготвят, ако заканата на Мишел Платини да се закрие януарския трансферен прозорец, влезе в сила.

Сензациите тази зима не идват от големите фаворити в Шампионската лига, а от Турция и разбира се ....Русия. Галатасарай привлече Дидие Дрогба и Уесли Снайдер, показвайки, че амбициите им в Европа тази година ще са повече от сериозни. Освен това поизлъскаха и малко захабения си имидж.

През лятото Зенит хвърли бомбата в Европа привличайки Хълк и Витцел за близо 100 млн. Не че те изведоха клуба от Санкт Петербург до някакви висини. Ама страхотната реклама си беше факт. За да не останат по-назад новобогаташите от Махачкала са хвърлили око на Кака. В Дагестан явно знаят как да се шуми около тях, след като преди две години прилапаха Самуел Ето`о.

Големите в Европа засега си траят. Те не се нуждаят от реклама, а по всичко личи и от подсилване. Иначе на мода тази трансферна зима са старите пушки. А те ще гърмят на далеч по-малка сцена!