Мачовете от женската футболна Суперлига, включително и дербито на Северен Лондон между Арсенал и Тотнъм ще бъдат част от първия в историята Женски футболен уикенд през ноември, съобщи Футболната асоциация.

ФА сподели, че събитието на 16-17 ноември ще стане годишна атракция, като се надява то да привлече още повече фенове към женския футбол в страната. Повече от 62 000 привърженици посетиха откриващия кръг в неделя, включително и рекорден брой зрители на на първото в историята манчестърско дерби на „Етихад“ – 31 213 души.

Женският футболен уикенд, който ще се проведе по време на международната пауза при мъжете, ще види също мърсисайдско дерби между Ливърпул и Евертън, а миналогодишният полуфиналист в Шампионската лига Челси приема шампиона на страната Манчестър Юнайтед.

„Развълнувани сме да обявим първия в историята Женски футболен уикенд – това ще бъде, със сигурност, още един невероятен момент в година, която женският футбол доби още повече популярност“, сподели Кели Симънс, изпълнителен директор на женския професионален футбол, в свое изявление.

„След рекордната гледаемост на Световното за жени и откриващия кръг от женската Суперлига през уикенда, няма по-добър момент да посетиш местния си отбор, и окуражаваме всички фенове да се включат на всички нива на пирамидата на 16-17 ноември“.

В мачовете от Чемпиъншип прави впечатление двубоят между Лондон Сити и Кристъл Палас, докато водачът в таблицата Дърам се изправя срещу Лондон Бийс. Ще има и пълна програма за мачовете от първенството и купата по останалите нива на английския футбол. /БГНЕС