Маркъс Рашфорд има усещането, че Манчестър Юнайтед най-накрая се завръща към „нормален” период след последните нестабилни години в клуба. След като Оле Гунар Солскяер ще кара първият си пълен сезон начело, Юнайтед бе непобеден в предсезонната си подготовка, след като финишира шести през миналата година.

В очите на Рашфорд, структурата на тима от „Олд Трафорд” показва стабилност и опция за успехи в бъдеще. Макар неособено убедителни периоди на Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо, той усеща, че Солскяер е идеалният балансьор в клуба.

„Винаги учиш различни неща при различните мениджъри. Времето при Ван Гаал бе перфектно за мен да имам такъв треньор. Той е спокоен човек и ми даде време да се уча. После при Жозе пък разбрах, че усещам по-добре играта, особено в зоната на защитата. Сега при Солскяер пък всичко е съчетано от предходните двама. В същото време знае къде се намира клуба и е наясно какво трябва да направи, за да го върне където му е мястото – това е най-важното нещо”, говори Рашфорд пред Sky Sports.

„Истина е, че нямахме много стабилност, но мисля, че това вече не е така. Говоря за всички звена – отбор, състав, мениджър, екип. Никога не съм виждал толкова сплотен колектив тук и мисля, че мениджърът е виновен за тези обстоятелства. Структурата изглежда ясна и ние просто трябва да се концентрираме върху нещата на терена”, продължи юношата на Юнайтед.

„Червените дяволи” са непобедени в подготовката си досега, а също така привлече Хари Магуайър, който стана най-скъпият бранител в историята на футбола с трансфера от Лестър Сити.

„Подготовката беше добра, но и тежка. Усещам, че вървим в правилната посока. Сега интензитетът е различен от при Моуриньо. Виждам разликата, особено ако играем без топка”, коментира още Рашфорд.