Премиършип обяви, че намаленият летен трансферен прозорец ще остане в сила и през следващата година. Така възможността за привличането на футболисти ще приключва в деня преди старта на новия сезон.

Решението бе взето по време на срещата на акционерите в четвъртък, на която бяха представени и 20-те отбора от Висшата лига.

За първи път през настоящия сезон летният трансферен прозорец приключи на 9 август вместо традиционната дата в края на август. Целта бе да се позволи на клубовете да се фокусират върху футбола вместо върху трансферите.

През септември 2017-а 14 клуба гласуваха за ранното приключване на прозореца, а пет бяха против - Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Уотфорд, Суонси и Кристал Палас.

По-кратният прозорец бе въведен, след като много мениджъри и ръководители на клубовете се оплакаха от негативното влияние на трансферната несигурност върху техните играчи.

В останалите водещи първенства обаче трансферният прозорец остава по-дълъг, което дава шанс за изходящи трансфери от английските отбори.