Отборът на Нюкасъл вече гледа доста по-сериозно на своето оцеляване във Висшата лига, след като постигна втора поредна победа и излезе от зоната на изпадащите. „Свраките“ спечелиха с 3:1 домакинството си на Евертън.

Отборът на Франк Лампард поведе след автогол на Джемал Ласелс в 36-ата минута, но само минута след това се стигна до втори автогол в мача, този път на Мейсън Холгейт, с който резултатът бе изравнен.

Райън Фрейзър обаче изведе домакините напред в 56-ата минута и направи пълен обрат, а едно от новите попълнения Кийрън Трипър отбеляза третото попадение за Нюкасъл в 80-ата минута.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Малко преди края на терена се появи Бруно Гимараеш. Най-скъпата зимна покупка на Нюкасъл направи своя дебют за новия си клуб.

Успехът на „свраките“ ги извади от зоната на изпадащите, които вече заемат 17-о място с 18 точки. В същото време Евертън продължава да затъва и с новия си мениджър начело, като отборът записа четвърта загуба в последните си пет мача. „Карамелите“ вече са 16-и в класирането и имат една точка повече от днешния си съперник.