В Евертън със сигурност могат да доиграят спокойно сезона. Този път „карамелите“ няма да треперят за своето оцеляване до края и вече е ясно, че и през следващия сезон те ще бъдат част от Висшата лига. Това се случи благодарение на последователните домакински победи срещу Нотингам Форест, Ливърпул и Брентфорд, а в петъчната вечер, Евертън ще гостува на борещия се за оцеляване Лутън Таун.

Мачът за Роб Едуардс и компания е от изключителна важност, докато съставът от Мърсисайд ще излезе напълно освободен в предстоящия двубой. Това призна и мениджърът Шон Дайш, като той изрази и една по-различна гледна точка към футбола.

„В голяма степен свършихме нашата работа и целите са изпълнени. Това ни дава огромно спокойствие и можем да работим без никакво напрежение. Разбира се, в оставащите мачове ще се опитаме да вземем колкото се може повече точки и няма да си позволим никакво отпускане.

Много често обаче, хората забравят, че футболистите са човешки същества със своите нужди и проблеми. Смятам, че е важно да показваш отношение към всеки един и преди всичко да бъдеш човек. Аз наистина се старая да се интересувам от бъдещето на моите играчи, от техните проблеми и цялостното им развитие. Не е въпросът само да излезеш и да играеш, защото футболистите не са машини и не може постоянно да се изисква от тях. Да, те са професионалисти, но доста бързо се забравя факта, че в днешния футбол стресът и напрежението играят огромна роля. Винаги разговарям с играчите за всичко и считам, че това е правилният подход, и истински се вълнувам от всичко, което им се случва извън терена. Никой не е съвършен и всеки прави грешки, но най-важното е да останем хора и човек трябва да има правилното отношение и да се води от ценностите и своите принципи в живота“, каза Дайш.