Наставникът на Тотнъм – Жозе Моуриньо заяви, че по никакъв начин той и неговите футболисти не мислят за санкцията на Манчестър Сити, което на този етап означава, че отборът, който завърши на пето място в крайното класиране на Висшата лига, ще може да играе в Шампионската лига на есен.

Специалния се пошегува, че ако започне да мисли за последствията от наказанието, може да стигне дотам, че да си помисли за вариант, при който воденият от него тогава Манчестър Юнайтед би се оказал шампион за 2017/2018 година. Тогава "червените дяволи" завършиха на 19 точки зад градския си съперник.

Жозе Моуриньо

източник: Getty Images

"Моите възгледи са такива, че аз не съм губил и минута да анализирам това, което УЕФА и ФИФА трябва да анализират. Ако се впусна в подобен анализ, трябва да попитам дали отборът, който завърши на второ място през 2018 година, ще стане шампион? Това би било интересно, но шегата настрана. Аз просто чакам спокойно. Не мисля за четвъртото или петото място. Мисля просто за това да направим най-доброто, което можем, да спечелим възможно най-много точки и да завършим на най-високата възможна позиция. В края на сезона ще видим къде сме, защото ако сме финиширали шести или седми, няма да има значение дали петият ще играе в Шампионската лига", сподели Моуриньо.