Жозе Моуриньо е един от най-скъпоплатените треньори в света и за да го има начело, всеки клуб трябва да извади сериозни пари за това. Но се оказва, че и трябва да плаща солено, когато го освобождава предсрочно. 

Това на гърба си изпита Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" плащаха по 18 млн. паунда заплата годишно на португалеца, но след като го уволниха, му платиха накуп 22.5 млн. паунда неустойка. Доста сериозни суми...

Но те не са единствените. Английските медии изчислиха какви суми е полчуил Специалния през годините като компенсации за предсрочното му освобождаване. И размерът ѝ е изключително сериозен - 73.5 млн. евро. 

Всичко започна с неустойката при първото му уволнение от Челси през 2007 г. Тогава Роман Абрамович му плати невероятните дори по днешните стандарти 23 млн. евро неустойка. Последва компенсация от 10 млн. евро, платена на Интер от страна на Реал Мадрид за предсрочното му освобождаване. Такава сума беше преведена и на самия специалист. 

После още 10 млн. Реал му плати като го уволни. Второто му уволнение от Челси донесе в банковата му сметка още 14 млн. евро, а сега от Манчестър Юнайтед прибра равностойността на 26.5 млн. евро. Така общата сума набъбва на 73.5 млн. евро. Това безспорно е треньорът, който е прибрал най-големите суми в световния футбол от неустойки.