Защитникът на Евертън Майкъл Кийн е отхвърлил възможност за трансфер в Манчестър Юнайтед, като вместо това е предпочел да заиграе за тима на „карамелите”. В интервю за “Daily Mail” футболистът разкрива какви са причините да предпочете да тренира под ръководството на Роналд  Куман. Любопитно е, че по-рано днес Алваро Мората също призна, че е отказал оферта от „червените дяволи” през летния трансферен прозорец.

Мората призна: Конте, а не Моуриньо, ме спечели

„От Юнайтед проявяваха сериозен интерес към мен и поддържаха контакт с агента ми. Определено искаха да ме привлекат, но се случиха няколко неща и аз реших, че Евертън е по-подходящия тим за мен. Знаех, че тук ще ми бъдат осигурени много повече игрови минути, отколкото бих имал в тима на Манчестър Юнайтед. Това беше и основната причина, поради която предпочетох трансфер в Евертън”, призна Кийн.

„Ако трябва да съм честен, това бе много трудно решение за мен, тъй като цялото ми семейство са фенове на Манчестър Юнайтед. Баща ми щеше да се гордее с мен, ако бях подписал с тях, но е доволен, че дойдох тук, вместо в Ливърпул”допълни той.

Защитник на Евертън: Имам много да уча от Куман

Кийн пристигна в Евертън през лятото за сумата от 25 милиона паунда.  Договорът му е срок 5 години.