Новото попълнение на Челси Алваро Мората разкри любопитни подробности за трансферните си премеждия през изминалото лято. 24-годишният нападател сподели в интервю за “Daily Mail”, че освен „сините”, сериозен интерес към него е имало и от страна на Манчестър Юнайтед. Мениджърът на английския шампион Антонио Конте обаче поема ролята на главния виновник за преминаването на Мората на „Стамфорд Бридж”.

Челси с призив към феновете след атентата в Лондон

„Имах няколко оферти през лятото. Не само от Челси и Манчестър Юнайтед, но и от клубове в други първенства. Намирах се в много добра ситуация. Най-ползотворният ми разговор обаче беше с Антонио Конте, който искаше да дойда тук”, каза Мората пред Daily Mail.

“В началото на лятото не знаех, че Челси са заинтересовани от мен. Мислех, че искат да привлекат друг тип играч, може би Лукаку или някого другиго. Не знаех, че съм една от опциите на Челси. Но говорих с Конте няколко пъти и не само през това лято. Чувствах, че имам неизпълнен дълг към него, защото тъкмо когато подписах с Ювентус, той пое в посока националния отбор на Италия”, призна 24-годишният нападател.

Конте: Важно е да покажем на Арсенал, че сме по-силни

„Всъщност миналата година бях близо да трансфер в Челси. Аспиликуета дори бе малко разочарован, защото вече бе започнал да ми търси нов дом. Бяхме говорили и с брокери на недвижими имоти”, разказа Мората.

„Когато разговарях с Конте тогава, му казах, че бих напуснал Реал, единствено заради Челси. Спомням си, че бях със съпругата ми, когато той ми заяви, че Челси със сигурност ще спечели титлата и точно така стана. Сега трябва да го повторим”, допълни той.