Ръководството на английската Висша лига реши да отлага мачовете от първенството, само ако има четири потвърдени положителни теста за коронавирус в един от футболните отбори, съобщава английският вестник "Дейли Мейл".

Според изданието, новите правила ще влязат в сила през февруари, а 18 от 20 клуба са подкрепили промените. Съгласно настоящите правила, отлагането се базира на броя на играчите, които са на разположение за игра. Срещата може да бъде пренасрочена при отсъствие на 13 налични футболисти и един вратар. Това число включва случаи на заразяване с коронавирус, контузии, ангажименти с националните отбори и други причини.

Миналата седмица във Висшата лига бяха регистрирани 16 нови случая на заразяване с коронавирус, което е най-ниското ниво от 5 декември. Общо 22 мача бяха отложени във Висшата лига от началото на сезона. Очаква се броят на отложените срещи да намалее, тъй като лигата е в четвърта поредна седмица на намаляване на положителните тестове за коронавирус и играчите се завръщат в клубовете от Купата на африканските нации, която приключва на 6 февруари.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky Sports (@skysports)