С нарастващото напрежение върху Гарет Саутгейт след загубата на финала на UEFA EURO 2024 и кампанията, в която тактиките му бяха широко критикувани, The Telegraph хвърля поглед върху фаворитите за негов заместник.

Греъм Потър.От треньор на Лийдс Карнеги до участие в Шампионската лига като мениджър на Челси, Греъм Потър се издигна неочаквано, но впечатляващо в йерархията на футболните мениджъри.

Бившият ляв бек първо привлече вниманието, когато пое шведския отбор от четвърта дивизия Йостерсунд и го изведе до Лига Европа, където успя да победи Арсенал с 2:1 на "Емирейтс".

След това Потър премина в Чампиъншип, поемайки Суонзи Сити, преди да бъде назначен за главен треньор на Брайтън през 2019 г. Там той успя да трансформира отбора. През сезона преди неговото назначение, Брайтън едва избегна изпадане от Висшата лига с два точки разлика. В последния му сезон начело, те завършиха в първата половина на класирането, побеждавайки отбори като Тотнъм, Арсенал и Манчестър Юнайтед.

През 2022 г. Потър беше назначен за мениджър на Челси, но не постигна същото ниво на успех и беше уволнен през април миналата година. Оттогава той не е работил като мениджър.

Еди Хау. Мениджърът направи своето име в Борнемут, клуба, където прекара по-голямата част от своята игрова кариера. Първоначално пое ролята на треньор на резервния отбор, докато все още играеше, а след края на активната си кариера стана треньор на младежкия отбор.

Хау беше назначен за мениджър на първия отбор по средата на сезон 2008-09 и успя да спаси клуба от изпадане от Лига Две. През следващия сезон, той осигури промоция на отбора в Лига Едно, което потвърди неговия талант и способност да води отбори към успех.

С впечатляващите си постижения и двамата мениджъри са сред фаворитите за поемане на кормилото на националния отбор на Англия. Който и да бъде избран, ще трябва да се справи с високите очаквания и натиска, свързани с ръководенето на един от най-престижните отбори в света.