Манчестър Сити без малко да загуби точки при домакинството си Уест Хем от 15-ия кръг на Висшата лига. „Гражданите“ направиха пълен обрат срещу „чуковете“ и след като изоставаха с 0:1 на почивката, в крайна сметка се поздравиха с трите точки след 2:1. Това бе тринадесета поредна победа за манчестърци в шампионата.

Анджело Огбона изведе гостите напред в 44-ата минута, а Николас Отаменди и Давид Силва донесоха успеха на тима на Пеп Гуардиона. Така Сити записа 14-а победа от началото на кампанията в Премиършип и продължи без поражение. Манчестърци са лидер в класирането с 43 точки, докато Уест Хем е в зоната на изпадащите, 19-и, с 10 пункта.

Уест Хем изненада като още в началото на срещата имаше страхотния шанс да поведе. Михаил Антонио се оказа на обещаваща позиция в 7-ата минута, когато овладя подаване в наказателното поле и шутира, но високо над напречната греда.

Отговорът на „гражданите“ дойде в 25-ата минута. Давид Силва стигна до точно подаване и някъде от границата на наказателното поле стреля. Ударът му бе насочен под напречната греда, но Адриан изпъкна с добро спасяване.

Десетина минути след това нов великолепен шанс се разкри пред „чуковете“. Отбита топка стигна до Мануел Лансини, който бе в пеналта, той без да се колебае стреля, но Сантана де Мораеш демонстрира добър поглед върху играта и улови.

В предпоследната минута на редовното време на първата част добрата игра на гостите на „Етихад“ бе ознаменувана и от попадение. „Чуковете“ изпълниха корнер отдясно по атаката си. Последва късо разиграване, а Аарън Кресуел центрира в пеналта. Някъде около точката за дузпата Анджело Огбона с глава насочи топката в долния десен ъгъл на Сантана де Мораеш.

След почивката, в 56-ата минута, Сити получи право да изпълни фаул от чудесна позиция за нарушение срещу Фабиен Делф. Де Броине стреля от зоната вляво на дъгата, но Адриан изби. Напрежението се задържа пред вратата на „чуковете“, които подложени под натиск се огънаха. Рахийм Стърлинг нахлу отдясно, пусна пас към Габриел Жесус, който продължи към Николас Отаменди. Последният засече за 1:1.

Манчестър Сити имаше възможност да направи пълен обрат в 64-ата минута, когато Лирой Сане залъга отбраната на гостите, шутира, но не успя да свари неподготвен Андриан.

В 70-ата минута Кевин де Бройне излезе очи в очи с Адриан и насочи топката в долния десен ъгъл. Стражът на „чуковете“ обаче отново бе на висота.

В 81-ата минута Михаил Антонио се оказа в центъра на опасна ситуация, но Едерсон се намери решаващо.

Така желаният от „гражданите“ обрат стана факт в 84-ата минута. Кевин де Бройне прати впечатляващо извеждащо подаване към Давид Силва, който майсторски отигра за 2:1.

В следващия кръг на Висшата лига е манчестърското дерби между Юнайтед и Сити. Уест Хем е домакин на Челси.