Феновете на Англия останаха много озадачени от видео, на което защитникът Киърън Трипиър пие сок от кисели краставички по време на мача срещу Сърбия на UEFA EURO 2024, но съотборникът му Кайл Уокър разкри, че пиенето на такъв сок изобщо не е нещо ново.

"Мисля, че това от доста време. Просто излезе като акцент заради Киърън", заяви защитникът цитиран от агенция "Ройтерс".

Счита се, че сокът от кисели краставички помага за предотвратяване на спазми, но науката все още не е доказала ефективността му.

Миналата година испанецът Карлос Алкарас например беше забелязан да пие същия сок по време на победата си над Новак Джокович на "Уимбълдън".

"Поддържам се добре хидратиран. Имах голям късмет да не получа спазми или нещо подобно. Сега това е неразделна част от футбола, който се развива и това е нещо, което спортната наука смята, че може да ни бъде от полза в късните етапи от срещите", споделя Уокър.

Полузащитникът Коби Майну пък бе доста изненадан, когато го попитаха за това.

"Не съм опитвал сок от кисели краставички. Не знаех, че това помага при спазми", заяви 19-годишният футболист.

Тимът на Англия излиза днес срещу състава на Дания във Франкфурт на UEFA EURO 2024, като мачът може гледате  на живо по DIEMA, DIEMA SPORT 3 и Gong.bg