Отборите на Дания и Англия излизат във втория си мач от UEFA EURO 2024. Срещата от Група C на турнира ще се играе на стадиона във Франкфурт и стартира точно в 19:00 часа. Двубоя може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA и DIEMA SPROT 3. Сблъсъкът ще бъде предаван на живо с картина и в Gong.bg и специализирана секция LIVESTREAM.

В първите си мачове от турнира Дания направи равенство 1:1 със Словения, докато футболистите на селекционера Гарет Саутгейт взеха минимален успех с 1:0 над Сърбия.

Въпреки победата на старта, тимът на „трите лъва” не очарова с играта си и в последните дни търпя сериозни критики. Двата тима се познават отлично, като на последните европейски финали те се срещнаха отново. Тогава двубоят им бе част от полуфиналната фаза на турнира, а в крайна сметка англичаните ликуваха.

Датчаните са притиснати до стената и ще търсят задължителен успех, за да запазят шансовете си за продължаване напред. От друга страна, победа на „трите лъва” ще им осигури класиране на осминафиналите в турнира, и ще обезсмисли последния мач в групата.

В исторически план Англия доминира сериозно в двубоите срещу днешния си съперник. „Трите лъва” са побеждавали цели тринадесет пъти „червения динамит”. Победите за датчаните са само четири, а мачовете завършвали наравно – 5.