Отборът на Тотнъм постигна труден успех с 2:1 над Бърнли в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. „Шпорите“ се наложиха благодарение на двете попадения дело на Деле Али и Дани Роуз. Точни за гостите от Бърнли пък бе Ашли Барнс. 

Именно тимът на Шон Дайш поведе в резултата още в 22-ата минута на срещата. Изключително груба грешка в отбрана направи Муса Дембеле в малкия пеналт, след като не успя да изчисти една наглед лесна топка, и  я предостави на Барнс, който от близко разстояние нямаше как да сгреши. 

Според попадението за гостите, домакините от Тотнъм видимо увеличиха оборотите и създадоха няколко добри положения пред вратаря Том Хийтън. 

Само пет минути след откриването на резултата „шпорите“ успяха да възстановят равенството, а точен за домакините бе Деле Али. Кайл Уокър центрира остро отдясно, а нападателят на Тотнъм засече без проблeми топката в мрежата. 

Победата за тима на Маурисио Почетино осигури Дани Роуз с хубав гол в 71-ата минута. Бранителят получи токата от Муса Сисоко отляво в наказателното поле и с мощен щут по диагонала не остави шанс на Хийтън. 

До края на двубноя домакините имаха още шансове да направят победата си по-изразителна, но в крайна сметка резултатът се запази непроменен до последния съдийски сигнал. 

След успеха си днес Тотнъм се доближи само на точка от третия Арсенал, който в същото време загуби от Манчестър Сити в дербито от кръга.