Единадесетият кръг във Висшата лига предложи куп зрелищни дербита. Лидерът Манчестър Сити продължи невероятната си серия на върха, записвайки девета поредна победа от началото на кампанията. В жертва на „гражданите“ този път се превърна Арсенал.

Вторият в подреждането Манчестър Юнайтед пък стъпи накриво и по този начин позволи на „гражданите“ да се откъснат с нови три точки на първата позиция. Отборът на Жозе Моуриньо претърпя загуба от Челси в английската столица.

Отново там, Тотнъм не вложи максимални усилия, но успя да вземе своето в местното дерби с Кристъл Палас. Евертън пък записа една от редките си победи, осъществявайки обрат срещу Уотфорд.

В съботния ден Ливърпул надви Уест Хем с категоричното 4:1 на „Лондон стейдиъм“, а Стоук и Лестър си спретнаха зрелищно 2:2.

Най-голямата изненада от кръга може би се случи в Нюкасъл, където тимът на Рафаел Бенитес загуби от Борнемут с 0:1.

Ето най-интересното от Висшата лига от уикенда:

МАНЧЕСТЪР СИТИ – АРСЕНАЛ 3:1

Отборът на Манчестър Сити записа десета победа от 11 мача от началото на сезона във Висшата лига. В жертва на „гражданите“ този път падна тима на Арсенал. Възпитаниците на Пеп Гуардиола се наложиха с 3:1 в едно от дербитата за деня в Англия. Де Бройне, Агуеро и Жезус бяха точни за домакините, а почетното попадение за гостите вкара Александър Лаказет.  

Сити хвърли зад борда и Арсенал

Какво се случи със "златните" обувки на Агуеро?

Габриел Жезус е най-ефективният нападател в историята на Висшата лига

Венгер изригна срещу съдиите: Свикнали сме да ни режат, нивото им пада всеки ден

 

ЧЕЛСИ – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:0

Челси постигна важна победа над Манчестър Юнайтед в най-интригуващия сблъсък на 11-ия кръг на Висшата лига. На своя „Стамфорд Бридж“ „сините“ се наложиха с 1:0 и така завръщането на Жозе Моуриньо в предишния му дом отново имаше горчив привкус. При предходната си визита в Премиърлийг момчетата на Специалния бяха подчинени с 0:4, а за ФА Къп загубха с 0:1. Единственото попадение за успеха на лондончани отбеляза Алваро Мората, който прекъсна головата си суша. Испанецът не се бе разписвал в шест поредни мача преди това.

Мората вгорчи завръщането на Моу на "Стамдорд бридж"

Полюсните емоции в големия тактически дуел

Кадри от голямата битка между Челси и Юнайтед

Конте обяви защо не поздрави Жозе Моуриньо

 

УЕСТ ХЕМ – ЛИВЪРПУЛ 1:4

Мохамед Салах, Окслейд Чембърлейн и Жоел Матип осигуриха изразителната победа на Ливърпул над Уест Хем в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Египетският национал реализира две попадения, а „червените“ се наложиха с 4:1. Голът за „чуковете“ бе дело на аржентинеца Мануел Лансини.  

Ливърпул набира скорост, прегази Уест Хем насред Лондон

Клоп: Перфектната седмица за Ливърпул

Славен Билич: Не знам какво ще правят с мен

Клоп за Мане: Да го пусна в игра не беше най-лошата ми идея

Миньоле загуби ума и дума като капитан на Ливърпул

Уест Хем започна преговори с Дейвид Мойс

 

ТОТНЪМ – КРИСТЪЛ ПАЛАС 1:0

Тотнъм спечели домакинството си на Кристъл Палас от 11-ия кръг на Висшата лига. "Шпорите" се наложиха с 1:0, а гола за успеха бе дело на Хюн Мин Сон през втората част. След този резултат Тотнъм със сигурност остава в Топ 3, докато Палас твърдо окупира последното място във Премиър лийг.

Тотнъм взе своето срещу последния, макар и трудно

 

ЕВЕРТЪН – УОТФОРД 3:2

В трилър, достоен за Алфред Хичкок, Евертън най-после сложи точка на серията си от слаби резултати. Мърсисайдци надделяха с 3:2 над Уотфорд и най-накрая могат да поемат глътка въздух. Головете за домакините бяха дело на Умар Ниасе, Доминик Клевърт-Люин и Лейтън Бейнс. За гостите пък се разписаха Ричарлисън и Кабаселе.

В сценарий по Хичкок Евертън най-после победи

СТОУК СИТИ – ЛЕСТЪР 2:2

Стоук Сити и Лестър завършиха наравно 2:2 в първия мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Двубоят бе равностоен като и двата отбора имаха своите възможности. "Лисиците" обаче могат да съжаляват повече, тъй като на два пъти повеждаха, но и в двата случая съперникът успяваше да изравни като крайното 2:2 оформи златната резерва Питър Крауч.

НЮКАСЪЛ – БОРНЕМУТ 0:1

Нюкасъл отнесе болезнен удар по амбициите си в Премиършип. "Свраките" паднаха у дома от Борнемут с 0:1 и бяха посечени. Големият герой за "черешките" беше Стив Куук, който реализира единственото попадение в 92-та минута и смълча препълнения "Сейнт Джеймсис Парк".

ХЪДЪРСФИЙЛД – УБА 1:0

Хъдърсфийлд постигна поредната си важна победа след завръщането си в английския елит. Новаците надделяха с 1:0 над Уест Бромич Албиън като домакини. Единственото попадение беше дело на Раджийв ван ла Пара. Той беше точен точно преди почивката. Малко след нея Шиндлер беше изгонен, но това не попречи на победата на Хъдърсфийлд.

САУТХЕМПТЪН – БЪРНЛИ 0:1

Бърнли победи Саутхемптън в мача между двата тима от 11-ия кръг на Висшата лига. "Виненочервените" надделяха с 1:0 като гости на южния бряг. Големият герой за момчетата на Шон Дайш беше Сам Воукс, който отбеляза единственото попадение малко преди края. Или по-точно - в 81-та минута.

СУОНЗИ – БРАЙТЪН 0:1

Отборът на Брайтън записа четвърти пореден мач без поражение във Висшата лига на Англия и съвсем резонно намери място в топ 10 на класирането. Навън „чайките” надиграха Суонси с 1:0 в 11-ия кръг, за да вземат втора победа в последните си три срещи. Единствения гол в двубоя бе дело на Глен Мъри в 29-ата минута и се оказа извън възможностите на Суонси.