Отборът на Тотнъм спечели двубоя си срещу опашкаря Кристъл Палас, но противно на очакванията, успехът не дойде никак лесно. Домакините се наложиха с минималното 1:0, а победата бе осигурена от Хюн Мин Сон, който се разписа през втората част.

За Тотнъм участие в мача не взе Деле Али, който е с травма, а това определено се отрази на играта на „шпорите“. От своя страна гостите от Палас определено изненадаха с представянето си и пропуснаха куп добри ситуации. Най-добрата от тях бе на сметката Уилфред Заха, който пропусна на празна врата.

Освен с победата за Тотнъм, мачът ще се запомни и с отличния дебют за вратаря Пауло Газанига, който изигра първия си мач за „шпорите“. Аржентинецът успя да запази вратата си суха с няколко отлични спасявания.

Възпитаниците на Маурисио Почетино определено показаха умора след двубоя си в Шампионската лига срещу Реал Мадрид през седмицата. През първото полувреме по-добрите положения за голя бяха за тима на гостите, но през втората част Тотнъм загатна за класата си и успя да стигне до трите точки.

Деле Али, Тоби Алдервайрелд, Уго Йорис, Ерик Дайър не бяха включени в групата за мача, докато Бен Дейвис се появи като резерва в добавеното време на двубоя на "Уембли".

Тотнъм достигна до успеха, спестявайки много усилия. Победното попадение падна в 64-ата минута след удар на Хюн-Мин Сон от дъгата на наказателното поле. След това кореецът пропусна още на два пъти да вкара второ попадение във вратата, пазена от Джулаиан Сперони.

Най-чистите положения за "орлите" бяха изпуснати от Андрос Таунзенд и Уилфред Заха, а през първата част Скот Дан бе отказан от блестяща проява на Газанига.

След този успех Тотнъм има актив от 23 точки на третото място в класирането във Висшата лига, докато Кристъл Палас остана на последната 20-а позиция със само 4 спечелени точки до момента.

По-късно в неделя лидерът Манчестър Сити приема Арсенал, докато шампионът Челси е домакин на Манчестър Юнайтед в най-интересните двубои от 11-ия кръг във Висшата лига.